DIGITALNO BRZA, KAO OFFSET KVALITETNA!

DIGITALNO BRZA, KAO OFFSET KVALITETNA!

Xerox Color C75 Digital Press je sve što Vam treba za kvalitetnu digitalnu štampu.

Digitalna štampa se poslednjih godina pominje i potencira kao jedna od najnovijih tehnolgija koja je nastala i razvijala se sa ciljem da premosti aktuelne probleme tržišta grafičke produkcije.

Teška i glomazna ofset mašina polako gubi bitku sa dinamičnim načinom poslovanja, brzom tranformacijom grafičkog proizvoda, ali i sa opštim trendovima na tržištu i zahtevima klijenata. Višefazni tehnološki postupak pripreme same ofset mašine, počev od filmovanja, osvetljavanja ploče, pasovanje boja, sve do pranja mašine, uz veliki utrošak vremena i pojavu škarta, jednostavno je postao nemoćan da efikasno i brzo odgovori na zahteve klijenata usled sve veće pojave poslova punog kolora, a malog tiraža i rastuće potrebe za varijabilnom štampom i personalizovanim štampanim materijalom.

Optimalno rešenje ponudila je tehnologija digitalne štampe.

Tehnologija digitalne štampe je komplementarna ofset štampi, koja je najšire primenjena tehnologija u grafičkoj produkciji. U okviru digitalne tehnologije razvijena su brojna rešenja različitih: perfomansi, formata, produktivnosti, gabarita, načina fiksiranja otiska, rezolucije i kvaliteta, ali i proizvođača. Ipak, tržište i sami korisnici su najbolji pokazatelj koji proizvođač digitalne tehnologije za štampu ispunjava sve standarde kvaliteta otiska i kvaliteta opreme, te ekonomičnosti u eksploataciji.

Na našem tržištu daleko najveći broj korisnika digitalne trhnologije radi sa XEROX Color Digital Press tehnologijom. Pored pouzdanosti i kvaliteta, veliki doprinos ovoj statistici daje i maksimalna podrška u održavanju i snabdevanju konzumativima i potrošnim materijalom, uz zagarantovanu jediničnu cenu otiska definisanu Xerox ugovorom o sveobuhvatnom održavanju i servisiranju.

U Xerox-u postoji široka lepeza i rang sistema namenjenih za grafičku produkciju tako da svaki korisnik može da se opredeli za onu koja zadovoljava njegove kapacitete i zahteve, ali i da dobije stručan savet i konsultaciju pri uvodjenju i korišćenju digitalne tehnologije.

Standardi i zahtevi korisnika digitalne tehnologije svakim danom su sve viši. Xerox korporacija se trudi da u svakom trenutku isprati svoje korisnike stalnim istraživanjima, modifikacijom postojećih i konstrukcijom novih sistema i revolucionarnih tehnologija.

Rezultat velikih ulaganja u istraživanje i osluškivanje potreba svojih klijenata je najnovija XEROX mašina za kolornu digitalnu štampu Color C75 Digital Press. Ova mašina je namenjena za srednju produkciju, ali po kvalitetu otiska je ravnopravna vrhunskim ofset sistemima i može da stoji rame uz rame sa četvorobojnim Heidelbergom, KBA, Komori… Xerox C75 Digital Press predstavlja novi profesionalni nivo digitalne grafičke opreme koji će zadovoljiti i najzahtevnije korisnike naviknute na offset kvalitet štampe. Nastala je kao rezultat značajne modernizacije elemenata i mehanizama, te je nastao je potpuno nov uređaj jedinstvenih karakteristika.

Novi sistem laserske glave za osvetljavanje sa 32 laserska zraka koji je korišćen za Xerox Color C75 daje fantastičnu 2400 x 2400 dpi fizičku rezoluciju. Mašina ima poboljšan sistem transporta medija za štampu i sistem za kontrolu pasovanja štampe, sve ulazne kasete su maksimalnog formata od 330 x 488 mm, a najnovija tehnologija Xerox® EA low melt Dry Ink ultrafinog tonera daje mat otisak  u kvalitetu ofset štampe.
Xerox C75 štampa impresisivnom brzinom od 75 kolornih otisaka u minuti, a podržava i  automatsku duplex (4/4) štampu na 300 gramskim papirima i maksimalnom formatu. Mašina se isporučuje sa nekoliko opcija najnovijih EFI Fiery Color Servera.

U ovaj sistem integrisan je i jedinstveni, ekskluzivni  Xerox alat na tržištu,  Simple Image Quality Adjustment (SIQA),  zadužen da kontroliše kvalitet i preciznost štampe.
Većina grafičkih poslova na tržištu zahteva odlično pasovanje i registraciju, a Xerox® Color C75 Digital Press pruža zadivljujuću kontrolu nad obe karakteristike sa Simple Image Quality Adjustment alatom. SIQA pruža automatizovanu kontrolu registracije, osiguravajući najviši zahtevani standard. Pored kontrole registracije, SIQA’s SMILE korekcioni proces pruža mogućnost podešavanje uniformisanosti pokrivenosti tabaka, dajući uvek precizne boje od ivice do ivice tabaka, od strane do strane.

U konstrukciji mašine Color C75, dodat je poseban uređaj  Smart Decurler Module, postavljen nakon Intelligent Fuser-a,  zadužen  za eliminaciju efekta krivljenja  papira  pod uticajem temperatue u procesu fiksiranja otiska.Uređaj uzima u obzir gustinu papira, količinu tonera i način štampe, te na osnovu tih parametara ispravlja papir i omogućava izradu ujednačenih i nedeformisanih otisaka. Ovako odštampani tabaci značajno olakšavaju poslove dorade.

Xerox Color C75 Digital Press sa EFI Fiery Color serverom  je optimalan sistem za digitalnu štampu koji treba da ima zanačjno mesto u proizvodnji  svake štamparije i na tržištu Srbije, jer donosi nove poslove, postojeće poslove čini profitabilnijim i postavlja nove standarde kvaliteta grafičkih proizvoda.

Pripremio
Ivica Marković
Inženjer grafičke tehnologije
ivica.markovic@alfadigital.rs

2018-11-07T13:28:02+00:002. May 2014|