REVOLUCIJA U DIGITALNOJ ŠTAMPI, XEROX COLOR 1000 DIGITAL PRESS, KRISTALNO JASNO!

REVOLUCIJA U DIGITALNOJ ŠTAMPI, XEROX COLOR 1000 DIGITAL PRESS, KRISTALNO JASNO!

Jedinstvena po svemu, najnovija produkciona mašina za digitalnu štampu Xerox Color 1000 digital press, štamparijama u Srbiji donosi sasvim novo iskustvo kvaliteta i velikih aplikativnih mogućnosti. Xerox Color 1000 sa svojom petom „bojom“ – Clear Dry toner, otisak čini kristalno jasnim i efektnijim.

Na tržištu Srbije, krajem 90-tih godina, kolorna digitalna štampa  je polako, stidljivim koracima, počela da ulazi u grafičku delatnost, uglavnom sa malim mašinama, ali, u to vreme, ogromnih mogućnosti. Početkom ovog veka, koji se sa razlogom naziva digitalnom erom, imamo ekspanziju digitalnih tehnologija, te ni štampa u Srbiji nije izuzetak. U godinama iza nas, Xerox je svojim inovacijama, poboljšanjem tehnologija i smanjenjem cene eksploatacije, pratio potrebe svojih klijenata i  na taj način omogućio da svi vlasnici Xerox mašina za digitalnu štampu imaju najviši mogući kvalitet i budu najkonkurentniji na tržištu.

Štamparstvo u Srbiji je delatnost koja okuplja kreativne i stručne ljude sa ogromnim znanjem i iskustvom, koji su svih ovih godina pratili trendove i unapređivali svoju uslugu i kvalitet. Sasvim sigurno, oni su doprineli da grafička delatnost u Srbiji bude među najboljima u regionu. Tako je i najbolja mašina za digitalnu štampu Xerox Color 1000 Press, prvi put na Balkanu našla svoje mesto upravo na tržištu Srbije.

Najnovija Xerox mašina za kolornu digitalnu štampu Color 1000 Digital Press je namenjena za srednju i visoku  produkciju, koja u sebi ima najnoviju revolucionarnu tehnologiju, a svojim petim „prolazom“  i Clear Dry  tonerom daje sasvim novo iskustvo vrhunskog kvaliteta i mogućnosti štampe.
Xerox Color 1000 Digital Press predstavlja  novi profesionalni nivo digitalne  grafičke opreme koji će zadovoljiti i najzahtevnije korisnike naviknute na ofset kvalitet štampe. Rezultat je značajne modernizacije elemenata i mehanizama, te je tako nastao je potpuno nov uređaj jedinstvenih karakteristika.

Mašina ima poboljšan sistem transporta medija za štampu i sistem za kontrolu pasovanja štampe, sve ulazne kasete su maksimalnog formata od 330 x 488 mm, a najnovija tehnologija Xerox® EA low melt Dry Ink ultrafinog tonera daje mat otisak  koji odgovara kvalitetu ofset štampe.

Xerox Color 1000 štampa impresivnom brzinom od 100 kolornih otisaka u minuti na 350 gramskim papirima, pri tome ne smanjujući brzinu štampe, a podržava i  automatsku duplex (4/4) štampu na  maksimalnom formatu  i maksimalnim gramaturama papira. Mašina se isporučuje sa nekoliko opcija najnovijih EFI, Creo i Xerox Color Servera.

Jedinstveno za Xerox Color 1000 Digital Press je da pored CMYK stanica sa osnovnim grafičkim bojama ima i petu stanicu sa Clear Dry tonerom, koji drastično povećava kreativne mogućnosti u štampi grafičkih proizvoda i sumulira separativno lakiranje tabaka

Clear Dry ink je transparentan toner, koji se veoma lako aplikuje na grafički proizvod tako što postoji samo još jedan layer u fajlu pripreme. Na ovaj način se praktično odmah i u jednom prolazu tabaka kroz mašinu postiže krajnji rezultat. Upravo prisustvo ove mogućnosti na Xerox Color 1000 mašini svakom grafičkom proizvodu daje potpuno novu dimenziju i veću vrednost.

Clear Dry ink poboljšava kvalitet povećavajući zasićenost otiska, čineći kolore bogatijim i realnijim. Sem toga, on ujednačava polutonove i daje jasniji doživljaj detalja i efekat trodimenzionalnosti. Separativnim prelazom Clear Dry tonera, isiče se i fokusira pažnja upravo na onaj deo gde Vi to želite. Xerox Color 1000 sa Clear Dry tonerom višestuko proširuje mogućnosti korićenja sa kreativnog i aplikativnog apekta, a grafički proizvod čini jedinstvenim i unikatnim. Postojanje ove jedinstvene mogućnosti štampe sa Clear Dry tonerom i velikim mogućnostima štampanja, daje ogroman potencijal za eksponencijalan rast novih poslova i pridobijanje novih klijenata.

Poboljšani Fuser Belt Module, silikonsko-teflonski valjak belt sistem za fiksiranje otiska obezbeđuje efikasniji i brz prenos energije i koegzistentno fiksira otisak ne smanjijići brzinu štampe od 55 gsm pa do 350 gramskih papira, održavajući kvalitet i u velikim serijama.

U konstrukciji mašine Xerox Color 1000, dodat je poseban uređaj  Full Width Array Module sa tehnologijom snopa za kontrolu pune širine otiska, koji je postavljen nakon Fusera i sa jedinstvenim ekskluzivnim Xerox alatom na tržištu Automated Color Quality Suite (ACQS), predstavlja odličane alate za automatizaciju kvaliteta boja, a takođe i dodatni set za kontrolu kvaliteta odštampane slike za Color 800/1000 Presu.

Full Width Array Module uključuje Image Quality Controls za automatsku korekcija tonova i automatsko podešavanje uniformisanosti nanosa, kao i Auto Image-to-Media Alignment za fino podešavanje pozicioniranja otiska u obostranoj štampi. Full Width Array Module daje komforno i veoma precizno podešavanje kvaliteta otiska koji je uvek na maksimalnim vrednostima.

Xerox Color 1000 Digital Press, mašina koja je grafičkim  proizvodima u Srbiji  dala jednu novu kreativnu dimenziju, vrhunskog kvaliteta i maksimalnog efekta. Trenutno je najbolja tehnologija digitalne grafičke opreme i predstavlja pouzdan put u budućnost štamparskog posla. Grafičkim centrima koji je već neko vreme koriste u Srbiji dala je veći kredibilitet i više aplikacija i mogućnosti, a na taj način i veoma ozbiljan porast svog biznisa.

Pripremio
Ivica Marković
Inženjer grafičke tehnologije
ivica.markovic@alfadigital.rs

2018-11-07T13:33:43+00:0012. July 2014|